Κ αι καθώς το δοξάρι ακουμπάει στο βιολί και οι πρώτες νότες αντηχούν, χέρια και ώμοι σμίγουν, θαρρείς και είμαστε όλοι μια αγκαλιά, μια οικογένεια, γνωστοί και άγνωστοι γινόμαστε “ένα” και παρασυρόμαστε στους ρυθμούς του Ικαριώτικου γλεντιού....
Αυτή είναι η πραγματική Ικαρία.
Οικεία, προσιτή, γεμάτη εκπλήξεις, καταφέρνει να προσφέρει απόλυτες στιγμές χαλάρωσης αλλά και έντονης δράσης.
Έτοιμη να αποκαλύψει τα μυστικά της μακροζωίας που την κατατάσσουν ψηλά στην λίστα με τις περιοχές “blue zone”, περιμένει να σε ξεναγήσει στα παραδοσιακά πανηγύρια της για ατελείωτους χορούς και “πράμνειο οίνο”, στις απόκρυμνες πλαγιές της για ορειβασία και bouldering, στα αρχαία μονοπάτια για περιπάτους, στις βοτσαλωτές και αμμώδεις παραλίες της για καταδύσεις και surf, σε καταπράσινες διαδρομές για ποδηλασία.

Χαρακτηριστικές Παραλίες Ικαρίας:
Στην Νότια πλευρά του νησιού συναντάμε προσβάσιμες παραλίες, το Πριόνι, τη Λευκάδα, το Ξυλοσύρτη, το Φάρο, το Δράκανο, το Ιερό, τα Κεραμέ, τα Θέρμα. Στον βορρά,το Κιόνι, το Αυγολυμί και την Λειβάδα. Στην περιοχή του Ευδήλου τπάρχουν το Φύτεμα, το Φλες, τα Κεραμέ, το Κυπαρίσσι, ο Κάμπος ,ενώ στην περιοχή των Ραχών το Γιαλισκάρι, η Μεσαχτή, το Λιβάδι, ο Νας. Ιδιαίτερες παραλίες είναι το Τραπάλου, οι Σεϋχέλλες και το Καρκινάγρι.

Μερικά από τα χαρακτηριστικότερα μνημεία του νησιού είναι:
Νας: Αρχαία πόλη όπου κατά την μυθολογία κατοικούσαν οι Ναϊάδες.
Οινόη: Αρχαία πρωτεύουσα του νησιού. Ονομάζονταν και Διονυσιάδα. Σώζονται ίχνη από το τείχος που περιέκλειε την πόλη, στην σημερινή περιοχή Κάμπο.
Δράκανο: Αρχαία πόλη που θεωρείται και πατρίδα του Διόνυσου. Βρίσκεται στην περιοχή Φανάρι
Θερμαί: Πόλη της αρχαιότητας με τις γνωστές ραδιούχες ιαματικές πηγές. Είναι λίγο ανατολικότερα από τα σημερινά Θέρμα (βυθίστηκαν από σεισμό τη ρωμαϊκή εποχή). Τύχη καλή προίκισε την Ικαρία με τον ανεκτίμητο πλούτο των ιαματικών υδάτων. Οι πηγές της Ικαρίας θεωρούνται μεταξύ των πλέον ραδιενεργών πηγών του κόσμου.
Κάστρο του Κοσκινά: Φρούριο Βυζαντινής εποχής, έργο του 10ου αιώνα, κοντά στο χωριό Κοσοίκια στη βόρεια περιοχή του νησιού. Μέσα στο φρούριο βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Δοργανά.

... Σας περιμένουμε ...